Editörden

Editörden

  • Neslihan İnal Emiroğlu

Turk J Child Adolesc Ment Health 2020;27(2):0-0

Değerli Meslektaşlarım ve Alanımızın Kıymetli Profesyonelleri,

Dergimizi, yayın kalitesi, araştırma makale sayısı ve kaynak gösterilme başarısının sonucu olarak 2019 tarihinden bu yana Tubitak-ULAKBİM Fen bilimleri ve Sosyal bilimler alanında indekslenmektedir. Halen uluslararası indekslenme çabalarımız devam etmektedir. Bu gelişmeleri kaydetmemizde gösterdiğiniz katkılar için minnetlerimi sunarım.

Dergimizde uzmanlık alanımızın güncel ve popüler konularına yönelik yazı ve araştırmalara yer vermenin yanı sıra bilgi ihtiyacının daha yoğun olduğu konular da önem kazanmaktadır. Bu bağlamda bu sayıda internet oyun oynama bozukluğu, obezite ve yeme bozuklukları konuları ile ilgili çalışmaların ve gözden geçirmelerin sonuçları oldukça ilgi çekicidir. Madde kullanım risk profili geçerlik ve güvenilirlik çalışması ve Emosyonel Stroop testi geliştirilmesi yeni çalışmalar için yol açan, umut vadeden çalışmalardır. Emosyonel Stroop testi geliştirilmesi daha sonra gerçekleştirilebilecek fonksiyonel beyin görüntüleme çalışmalarına çok güzel bir temel hazırlamıştır. Okurken benim de çok heyecanlandığım bu çalışma için yazarları tebrik ederim.

Son aylarda tüm yaşam ve meslek pratiğimizi etkileyen süreçte yüzyılda bir görülebilecek COVID-19 pandemisi olmuştur. Güncel bir konu olan bu alanda duygudurum bozuklukları ile ilişki açısından bir derlememiz yayınlanmıştır. Ayrıca Almanya’dan gelen editöre mektup yazımız da pandemi ve sonrasında olabilecek psikiyatrik başvuruları çok güzel yordamaktadır.

Emeği geçen tüm yazar, hakem, editörler kurulu üyelerime teşekkürler ediyor, yeni sayının hepinize yararlı olmasını diliyorum.

Baş Editör
Prof. Dr. Neslihan İnal Emiroğlu