Editörden

Editörden

  • Neslihan İnal Emiroğlu

Turk J Child Adolesc Ment Health 2019;26(3):0-0

Değerli Meslektaşlarım ve Alanımızın Değerli Profesyonelleri,

Yılın en son sayısı ile tekrar karşınızdayız. Artan araştırma makalesi sayılarımız ve yayınların gösterdikleri bilimsel kalite editörler kurulu olarak bizleri çok sevindirmektedir. Kendi ülkemizde yapılmış çalışmaları referans göstermek, kendi çalışmalarımızı uluslararası yayına dönüştürürken oldukça önem kazanmaktadır. Bu nedenle dergimizde yayınlanmış çalışmaları referans kaynak olarak göstermeniz dergimizin etki gücünü yükseltilmesi açısından inanılmaz katkılar sağlayacaktır. Bu alanda desteklerinizi dört gözle bekliyoruz.

Geçen sayıda sizlerin yüreğine dokunup dergimize desteğin meslek grubumuza ne kadar büyük bir iyilik olacağını ifade etmeye çalışmıştım. Bu yazımdan sonra Türkiye’nin dört bir yanından sevgili meslektaşlarım ve araştırmacılar dergimize destek olmak için hazırladıkları makaleleri bildirmiş, hatta bazıları makaleleri göndermiştir. Bu kadar duyarlı ve çalışkan bir topluluğun bir üyesi olmaktan yine çok büyük onur ve mutluluk duyduğumu söylemek isterim. Özellikle genç meslektaşlarımın akademik kariyerlerini oluşturmaya çabalarken dergimizde yaptıkları yayınlar onlara pek çok katkı sağlayacaktır. Sanırım hepimiz bu dergiye olan sevgimizden dolayı bundan büyük bir manevi haz da duymaktayız. Bu nedenlerle bu meslek topluluğuna ve bu dergi uğruna yapılan tüm emeklere değer…

Uzmanlık alanımızın klinikten araştırmaya en yaygın sorun ve bozuklukları olan nörogelişimsel bozukluklardan kaygı ve travmaya dek çok zengin çalışmayı içeren yılın son sayısını keyifle okumanızı dilerken saygılarımı sunuyorum.

Prof. Dr. Neslihan İnal Emiroğlu
Editör